FAQ

Vragen i.v.m. honden hotel en trimsalon

We hebben interesse om een periode te reserveren, waar dienen we jullie te contacteren?

U kunt ons contacteren via gsm: 0479/38 65 17, via mail: animalsbeautycentrum@hotmail.com of de Facebook Pagina: Animals Beauty Centrum

Hoeveel op voorhand dienen we te reserveren om zeker plaats te hebben?

Je kan het beste ons snel mogelijk indien je de data weet van vertrekken en data weet van terug zijn. Dan kan je vragen of het nog beschikbaar is. Dan kunnen wij zeggen of er nog 1 of meerdere kamers vrij zijn. Uiteraard zijn vakantieperiodes sneller geboekt dan gewone doorsnee dagen.

Hoe is de betaling voor het honden hotel?

De betaling bij tijdig reserveren gaat via overschrijving (50% van totaal bedrag, overige bedrag week voor het brengen van uw dier ook via overschrijving) . Betalingen worden niet aanvaard in de zaak zelf.

Hoe is de dag verloop bij jullie? Het trimmen en hotel combineren?

We werken me het trimsalon van maandag tot zaterdag. (dinsdag en zondag niet)

We trimmen max. 2 behandelingen van max.2uur ( of 3 van korte durende beurten.) Dit om een vast inkomen het heel jaar rond te hebben zoals in niet vakantie periodes.

Zondag is onze vaste dag om een uitstapje te doen op verplaatsing met de auto met de aanwezige honden.

In de tussentijd tussen een trimbeurt, wandelen we met de honden, doen we hersenwerk als relax momentjes bij de hond(en).

Alles hangt af van de aanwezige hondjes en de trimbeurten uren.

Indien we spullen willen overladen bij het brengen van ons dier (opvang), kunnen we dichter staan, kunnen we parkeren?

Je kan zeker parkeren op de schoolparking van Sint-Amelberga school. Indien de schoolpoort dicht is kunnen we deze openzetten als we weten wanneer juist je aankomt. Maar jullie kunnen ook zo DICHT MOGELIJK tegen onze poort (met onze reclame) parkeren met pinkers op richting ons gebouw en even uitladen. na uitladen vragen we u te parkeren op de schoolparking. Dit voor inwoners uit onze omgeving geen overlast te bezorgen.


Ik heb gemerkt op de foto's dat de kamers geen raam hebben of een loop naar buiten, kan dit geen kwaad voor onze dieren?

Neen, het kan geen kwaad. Het is even een gewoonte dat we oplossen door meerdere keren met de honden naar buiten te gaan. Ook zijn de kamers en gang belicht. Ze brengen ook hun meeste tijd door bij ons voorraan de zaak. Ze komen ten vroegste tegen 18u30 de kamers in.

We hebben bewust alle ramen vermeden en niet gekozen voor luiken (buiten verblijf hebben we niet). We proberen alle stress factoren uit te schakelen, zoals een luik in je kamer kan er tocht, warmte, insecten, geluid (weersomstandigheden) en meer vandaan komen. Dit kan voor vele dieren stresserend zijn. Zoals de luik nooit echt voldoende geluiddempend is voor donder buiten. Als ook dat honden steeds naar buiten kunnen gaan waardoor overhitting kan optreden als ze beslissen steeds buiten te zitten, terwijl kleine hondjes liever binnen knus onder de dekens in de koude periode en er dan een luik tocht binnen laat. Aan alles zijn er voor en nadelen en willen dan voor de zekerheid zijn dat honden lekker knus binnen zitten met tv aan. De lichten en tv gaan uit voor een prikkelarme omgeving te creëren voor een goede nachtrust. De ramen hebben we bewust ook weggedaan omwille de hygiëne op gordijnen en hitte van buiten niet in onze kamers te laten binnendringen.

De honden worden meer dan 2 uur buiten gelaten per dag.

Hoe komen jullie op het bedragprijs/dag?

We zijn in feite per hond minimum 2uur bezig/dag

4 wandelingen van 10-15 min.

15 - 30 min. Hersenwerk/ hond

1-3 voedermomenten

2 x water verversen

Om de 2 dagen worden hun kamer grondig gekuist (10 min. per kamer met stofmijt product, anti beestjes, zetel reiniger, dettol enz..)

medicatie toedienen.

Eventuele gebruik schade vergoeding.

Van het bedrag gaat er direct 21% naar de belastingen.

Voor wat wij bieden geven we kwaliteit voor individuele verzorging voor een goede prijs.

We hebben ook voltijds iemand in dienst voor de opvang, dit kost uiteraard al meer dan 30 euro per dag ;-)

Wat als mijn hond(en) speelgoed, materiaal, zetel, enz... vernield?

Dat zit allemaal verwerkt in de prijs. (Behalve muren, de zetel, tv of dure materialen vernielen. Wij dienen zelf goed in te schatten dat het niet gebeurt. Na juiste informatie van de eigenaars weten we wat we de hond(en) kunnen bieden met als zonder we aanwezig zijn s'nachts. We bieden enkel speelgoed aan bij aanwezigheid. (enkel speelgoed van thuis wordt bij uw dier gelaten na navraag of dit mag.)

Mijn hond(en) eten diepvries eten of van tafel of gekookte vis en dergelijke, kan ik dan ook bij jullie terecht?

Wij hebben een aparte koelkast en diepvriezer ter beschikking. Wij proberen het gewone eetpatroon verder te zetten zoals ze thuis gewend zijn. Zo hebben we iemand gehad die s'morgens een pakje hamreepjes  kreeg uit de koelkast, s'middags een vlootje Cesar en s'avonds van tafel een stukje vlees kreeg. Ook dit hebben we perfect uitgevoerd ;-) Of gekookte vis in de pan s'morgens ;-) Wij willen gerust eten klaarmaken als dit meegegeven wordt.

We hebben meerdere honden, worden ze elk apart gezet of kunnen ze samen op een kamer?

We houden alle honden van één gezin samen, wij splitsen de honden niet. Dat zou zeker niet leuk zijn voor hen. Ze worden op een grotere kamer gehouden zodat ze meer ruimte hebben. Moesten er de zelfde periode andere familieleden reserveren worden wel de 2 gezins-roedels niet bij elkaar gezet.

Ik heb verschillende kamers gezien, kunnen we zelf de kamer kiezen waar mijn hond terecht komt?

Indien er in de periode niet alle kamers volzet zijn kan je kiezen. Indien de kamers volzet zijn of meerdere , dan kiezen wijzelf waar de honden verdeeld worden. Er wordt rekening gehouden met de aantal honden en de grootte van de hond(en) die op dat moment bij ons zijn. Ook proberen we telkens bij terugkerende hondjes de zelfste kamer aan te bieden.

Worden vreemde honden bij elkaar gezet?

Wij zetten geen vreemde honden in eenzelfde kamer. Wat we wel doen is indien de honden eigenaren op de verblijfsovereenkomst aanduiden dat ze in contact mogen komen met soortgenoten, dan doen we dagelijks eens speelmomenten van 5-10 min. per keer met het ideale speelkameraatje op dat moment. Er wordt niet gespeeld op de kamers, dit is hun veilige rust plaats.

Waar wandelen jullie?

Wij hebben meerdere plaatsen waar we zo goed als dagelijks wandelen:

- Bos: 4 x dag

- De markt : om de 2-3 dagen

- Grasvlak omheind : 1 x week

-Eigen weiland van 1 ha.

- Soms naar de snuffelweide in Belsele

- Grotere wandelingen van 3km of langer worden gedaan door Nancy, ze wandelt zeer graag.

Wij wandelen met een lange lijn of een flexilijn als het hondenbaasje dit zelf meegeeft.

Hersenwerk voor mijn hond, is dat nodig? En komt mijn hond niet bij van al die snoepjes?

Een verplichting is het niet, indien uw hond op dieet is, kunnen we per maaltijd de brokjes geven in een spel. Zodat de zelfde hoeveelheid gegeven wordt. 

Hersenwerk stimuleert het mentale van je dier. Het maakt de band beter tussen ons en je hond, maakt je hond zelf zekerder, kan lekker snoepen ;-), enz.... Er is geen enkele hond te dom voor hersenwerk. We merken zelfs dat honden die na 2 uur wandelen niet moe zijn maar wel voldaan zijn van 1-3 hersenspelletjes te spelen.

Wat als mijn hond niet in de zetel mag thuis?

Dan halen we de zetel gewoon uit de kamer ;-)

Indien je graag toch je hond de zetel wenst, moet je normaal niet ongerust zijn. De honden weten heus wel dat er zetel in mag op verplaatsing en thuis niet. Moest je hond bij thuiskomst toch proberen, dien je gewoon even te herinneren dat het niet mag en hebben er meestal geen moeite mee. Is plaats gerelateerd aangeleerd.

Mijn dier komt in een periode in het hotel dat hij iets gebroken heeft of net operatie achter de rug heeft of andere medische problemen, kent u iets van EHBO bij honden?

Wij zijn zeer goed bijgeschoold op vlak van EHBO bij honden. Indien u graag de certificaten bekijkt is dit mogelijk. Ook geven we zelf les in EHBO bij honden binnenkort (voor hondeneigenaren en professionals) .

Mijn hond is nog niet zindelijk, is een pup die nog ontdekt, is dit een probleem?

Dit is zeker geen probleem. Graag ondersteunen we de pup bij de ontwikkeling en houden we zeker rekening met de zindelijksheidstraining. Dit is zeker ook geen meerkost. Wij doen dit met evenveel liefde.

Worden de beelden van de camera's in de kamers vrijgegeven op het internet of meegegeven met de eigenaar?

De beelden van de tijd in de kamers worden niet meegegeven, deze worden enkel en alleen vrijgegeven indien er problemen zijn voorgevallen. Dit omdat het zeer tijdsrovend is om alle beelden te verzamelen. Met deze tijd kunnen we met de hondjes bezig zijn.

Op het contract staat er op dat afbeeldingen en video's van mijn hond op de facebook wordt geplaatst, wat als ik dit niet wil?

Indien u dit tijdig verwittigd, is het mogelijk deze niet online te plaatsen maar rechtstreeks door te sturen naar jullie. Dit is geen enkel probleem. Maar is een zekerheid dat indien en toch perongelijks iets op komt, hiervoor niet vervolgt kunnen worden.

Wat als mijn dier ziek wordt tijdens het verblijf?

Indien uw dier ziek aankomt zijn we verplicht onze contactdierenarts Inge De Roeck (Sint-Niklaas) ter plaatse te laten komen. Indien het dier ziek van de eigenaars komen zijn wij niet verantwoordelijk voor de kosten. Indien uw dier na 3 dagen ziek wordt dan zijn alle kosten voor ons (behalve erfelijkheids kwaaltjes). 

Dient mijn hond(en) tegen bepaalde dingen gevaccineerd te worden?

Ja , tegen het volgende:

  • Carré
  • Parvovirose
  • Hepatitis contagiosa canis
  • Kennelhoest

Indien dit niet in orde is van aanvang van de gereserveerde periode, zijn we verplicht de honden te weigeren of onze contactdierenarts de ontbrekende vaccinaties te laten geven bij ons in het verblijf op de kosten van de eigenaar.

Staat uw vraag hier niet tussen, contacteer ons gerust!