Het salon in Hamme bevindt zich in de winkel Tom & Co te Hamme. Hier ben ik van Maandag tot Zaterdag aanwezig.

(Sluitingsdag: Dinsdag)

Gelieve rekening te houden met momenteel met 4-6 weken wachttijd.

Binnenkort verhuizen we naar Temse!

Uw dier wordt verzorgt naar het type vacht, haargroei snelheid, rastype enz... Bij mij wordt er per dier gekeken wanneer hun vacht werkelijk verzorgt moet worden, dit ligt bij elk dier of ras anders.

Er wordt naar het trimschema gestreeft, maar als dit niet mogelijk is, kan er altijd een oplossing aangeboden worden die goed is voor uw dier, voor u en mij.

BIOLOGISCHE Producten:

In ons salon gebruiken wij enkel Biologische producten. Dit geeft de huid en vacht van uw dier een goed gevoede en sterke vacht.

Zepen op ambachtelijke wijze gemaakt. Met 1e kwaliteit grondstoffen, biologisch en zonder conserveermiddelen.

Waarom voor koud-geproduceerde zeep te kiezen?
Normaal gesproken wordt zeep geproduceerd middels een heet verzepingsproces. Door de oliën die voor de zeep worden gebruikt op hoge temperaturen te koken , worden de stoffen in de oliën beschadigd. Het koude verzepingsproces dat voor de zepen van Nature animal wordt toegepast, zorgt ervoor dat de heilzame stoffen hun werking behouden.
Nature animal gebruikt alleen ruwe en ecologische ingrediënten. Het verzepingsproces gebeurd op lage temperaturen en is daarom spaarzaam in energieverbruik.
De zepen van Nature animal zijn niet alleen goed voor de huid, maar ook voor het milieu.
Zepen zonder Palmolie.


Waarom is natuurlijke zeep beter voor huid en haar? Huid is een gevoelig en doordringbaar orgaan en we moeten zorgen dat ze gezond en in balans blijft. Natuurlijke zeep reinigt op een milde manier, maar er wordt altijd een beetje huidvet weggepoetst. De verzorgende oliën in deze zeep zorgen echter voor een terugvettende werking en beschermen de huid tegen uitdrogen. Bovendien bevatten natuurlijke zepen vaak ingrediënten die de zeep karakter geven, en tegelijkertijd een voedende, verzachtende of exfoliërende( is een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door verse, jonge cellen werking hebben). Denk aan minerale klei, sap van verschillende planten, honing, aftreksels van kruiden. Natuurlijke zeep bevat geen ingrediënten die de gezondheid bedreigen.


Nature Animal gebruikt geen synthetische ingrediënten, wél veel olijfolie, kokosolie en rijstkiemolie. Onze milde zepen zijn het allerbeste voor een gevoelige en (zeer) droge huid, en voor honden met huidproblemen, maar ook voor honden die geen huidproblemen hebben.


Werkwijze:

Uw dier is het belangrijkste. Gezondheid gaat voor schoonheid. Hier is geen twijfel over.

Met ervaring te hebben als dierenartsassistente vindt ik dit zeker niet overdreven.

Als uw dier ziek, loops of meer gezondheidsproblemen heeft, kijk ik of het wel verstandig is het dier een trimbeurt te geven/ trimbeurt aan te passen of geen trimbeurt te geven.

Ik probeer uw dier met de clickertraining eventueel zich beter te voelen in het salon, uiteraard bij te hoge stress zal ik op andere manieren uw dier gerust moeten stellen.

Is uw dier zeer angstig, dan wordt de hele behandeling aangepast. Zodat ik uw dier het minst angst toe doe en uw dier zo proper mogelijk kan terug geven. Dit kan zelfs zonder wassen zijn of zelfs met een shampoo spray behandelt zijn.

Bij vlooien bij uw hond wordt elke hond met een anti-vlooien shampoo behandeld. Dit omwille van de hond vlo vrij te beschermen als de volgende honden in mijn salon te garanderen geen vlooien mee te geven. Uiteraard word mijn salon daarna ook grondig gereinigd en gedesinfecteerd.  Dit kan leiden tot een meerkost voor het baasje.

Er kan zodanig getrimd worden dat  uw dier geen last heeft van te snelle klitten die terugkomen alsook voor de properheid bij het dier te behouden. Lies-buikstreek worden proper geschoren, eventuele broek van de hond verkort als ook andere kleine aanpassingen.

Als baasje van u dier, bent u altijd welkom voor een kennismaking (op afspraak) met het salon (15 tot 30min) en dit helemaal gratis. Er wordt aangeraden voor de leeftijd van 6 maanden met uw hond te komen, maar uiteraard ben je nog altijd welkom voor deze kennismaking met een oudere hond. Uiteraard is dit geen trimbeurt of borstelbeurt, hier wordt enkel kennis gemaakt met mij, materiaal en geluiden.


Uw hond, kat, .... wordt bij een volledige trimbeurt met volgende handelingen verzorgt:

We proberen de tanden van uw hond te poetsen, dit met een vingerdopje en dieren tandenpasta. Uiteraard verwijdert dit opervlakkige tandplak. Heeft uw hond lichte tandsteen, dan kan eventueel met een schraper nog verwijdert worden. Indien deze tandsteen meer en al lang aanezig is dan kan ik dit uiteraard niet meer verwijderen en laat ik u verwijzen naar uw dierenarts.

U kunt uiteraard preventief de tanden van uw dier verzorgen zodat u later geen problemen hebt met het gebit van uw dier. Dit kan door harde sticks (anti tandplak), mondwater, tandpasta met een borstel te gebruiken.

Bij eventuele vragen kan u altijd bij mij terecht.

We knippen de nagels van uw dier. Bij te lange nagels kan de stand van de voeten veranderen, dit kan gezondheidsproblemen bij uw dier veroorzaken. Ook hier kunt u ook alleen terecht voor nagels te knippen. Er zijn honden die lange nagels hebben, maar ook het bloed tot einde van de nagel is, hierdoor kan ik soms geen nagels knippen.

Ook de oren van uw dier worden nagekeken op vuil. We verwijderen dit vuil door met een watteschijfje en een oor kuis product hierop aan te brengen en het vuil uit het oor te verwijderen. Ook zijn er dieren met haar in de oren die kunnen lossen. Dit haar plukken we uit met behulp van een poeder dat we aanbrengen in het oor. Dit vergemakkelijkt het plukken met de vingers en de hond voelt hierdoor geen pijn. Door dit haar te verwijderen, vermijd men oorproblemen.

Ook de oogjes worden proper gemaakt. Overtollig haar wordt weggeknipt en dan wordt er met een watteschijfje en oogproduct het oog proper gewreven.

Als extra, is het mogelijk om een plaksteentje, nagelkleurtje of haarkleurtje te gebruiken bij uw hond. Hier kan men uit kiezen. Uiteraard worden volledige gekleurde dier op aanvraag niet gedaan. Dit is uiteraard voor speciale gelegenheden.

Ook wil ik graag uw dier in zo veilig mogelijke en gerustellende situatie bieden. Hierdoor heb ik hulpmiddelen voor dieren aangeschaft, zodat ze hun trimbeurt geruster ervaren.

Voor katten heb ik een Muzzle op maat (paarse bol) Dit om eventuele uithalingen van de kat te vermijden. Ik heb ook muilbandjes voor katten waardoor ze een blind zicht hebben, dit maakt de kat soms geruster. Bij wilde katten kunnen we een kattenzak gebruiken om de kat in te wassen zonder schrammen. Ik heb deze middelen aanwezig maar hb deze nog nooit moeten gebruiken.

Ik heb verschillende maten HOODIES. Deze dienen om rond het dier zijn oren (rond de kop) te passen. Dit vermindert het geluid van de droger. Waardoor sommige dieren de droger minder erg vinden en geruster zijn.

Ik heb ook speciaal een zachte föhn gekocht voor dieren die de droger geluid heel erg vinden. Dit maakt veel minder geluid en uw dier gaat dit ook meer appreciëren.

Ik werk voornamelijk met de waterblazer. Deze heeft een zachte luchtstroom stand tot te verstellen snelle luchtstroom. Dit maakt meer geluid. Maar deze waterblazer kan met warme luchtstroom uw dier drogen. Waardoor het drogen veel sneller is.

Ik beloon dieren tijdens hun trimbeurt (indien ze het aannemen, dit doen ze soms niet omwille van teveel omgevingsprikkels). Dit om de handelingen positiever tegenover uw dier te maken.


Wat bied ik u nog aan als geheugensteun voor de verzorging van uw dier. Indien u wenst: wekelijk, maandelijk of om een afgesproken tijd een sms te sturen voor te herinneren uw dier te kammen. Dat kan! Meer info op te vragen.


Heeft u meer vragen i.v.m. het salon activiteit? Dan kunt u mij altijd contacteren.